50 motivationssøgende deltagere blev introduceret til stærke værktøjer, da Vilvorde kursuscenter og PS4 d. 16 marts inviterede til en spændende motivationsdag. Find ud hvorfor du burde deltage næste gang!

Simone Orby Jarolics – studentermedhjælper PS4 A/S

 

Vi er på Vilvorde Kursuscenter i den nordsjællandske by Charlottenlund, hvor PS4 har sat denne onsdag i motivationens tegn. Og det går sandelig ikke stille for sig. Der findes heller ikke en mere passende ramme, end at årets første rigtige forårsdag falder på årets allerførste motivationsdag!

Trods solen endnu har ikke formået at tø nattens frost, fyldes Gengkosalen tidligt på morgenen med 50 energiske deltagere, der glædeligt tager for sig af det lækre morgenbuffet.

»Jeg synes temaet virker rigtigt spændende. Jeg forventer, at jeg får nogle værktøjer, som jeg kan bruge i min hverdag. Motivation er bare så utroligt vigtigt,« forklarer HR-chef Patricia Fierro fra Papyrus, der i dagens anledning har taget sin kollega Lykke Poulsen med under armen.

Denne udtalelse er Områdechef Nina Uldal fra Banedanmark bestemt enig i: »Emnet motivation er super relevant, det er altid på dagsordenen. Jeg kommer for at blive inspireret og motiveret. Jeg forventer dels, at jeg kommer herfra opløftet til selv at arbejde mere med motivation og dels, at jeg får nogle gode værktøjer, som jeg kan give videre.«

 

Forskellen mellem arbejdsglæde og motivation

Foredragsholder Karin Jessen lader ikke deltagerne sætte sig alt for godt til rette ved morgenbuffeten. Med sin sprudlende og udadvendte personlighed får hun energisk sat gang i dagen på en noget anderledes måde.

Startskuddet hedder Big Foot og Little Foot, der (uden at afsløre for meget) ikke kan andet end at anspore til at trække på smilebåndet og sørge for en afslappet stemning. Lige som det skal være, hvis man spørger Karin Jessen. Stemningen skal sørge for, at oplægget ikke emmer af envejskommunikation.  Deltagerne holder sig sandelig heller ikke tilbage med deres hav af spørgsmål. Med hele ni tavler som legeplads, formår Karin Jessen på bedste manér at besvare dem illustrativt.

»Jeg er motiveret til at sørge for det, da det betyder, at jeg kan gøre dét, jeg elsker. Men selve arbejdsopgaven med at kigge på regnskab synes jeg ikke er besynderlig spændende og glædeligt. Min egentlige arbejdsglæde ligger i at holde oplæg; tænk, hvis jeg kan påvirke mennesker til at blive bevidste og gå hjem og ændre ting? Det er dér, forskellen ligger« forklarer Karin Jessen.  

 

Hvad skal vi med en motivationsdag?

Fire timers oplæg har langt fra taget pusten fra de motiverede deltagere. De har taget kursets afslutning som en anledningen til at networke med ligesindede. Men hvad har de ellers fået ud af dagen?

»Jeg var lidt et blank canvas, da jeg gik ind til denne motivationsdag. Jeg ville egentlig bare lige se, om jeg gad være her hele dagen. Og det gad jeg helt bestemt! Det var meget inspirerende, lærerigt og motiverende.  Og noget af en boblende personlighed, der præsenterede de gode værktøjer, som jeg nu kan tage med mig,« siger Lykke Poulsen fra Papyrus henrykt.   

Dette er lige præcis målet med motivationsdagen, da motivation kan være en yderst besværlig størrelse. Som Karin Jessen siger:»Du kan godt have tilfredse medarbejdere, som ikke er motiveret, men du kan ikke have motiverede medarbejdere, som ikke også er tilfredse!«

Andre Andersen fra Willis Risk Solutions har ligeledes fået andet end networking ud af dagen: »Der er kommet mere struktur på, hvordan jeg forstår motivation. Tingene er blevet sat i en ramme, så det er mere sammenhængende, hvilket er virkelig fint. «

Burde man deltage ved næste motivationsdag? Patricia Fierro fra Papyrus har blot én ting at sige til tøvende deltagere: »Gør det!«

 

Vi holder endnu to motivationsdage onsdag d. 8. juni og tirsdag d. 30. august:

Tilmeld dig begge dage her – skynd dig, de bliver hurtigt fyldt op!