En dag i motivationens tegn med PS4

_MG_5258

Af: Cecilie Mogensen

Dagen står i motivationens tegn, solen skinner fra en skyfri himmel og kaster lys og energi ind i det store lokale i Vilvorde’s Kursus Center, hvor SP4’s arrangement ’Danmarks Mest Motiverende arbejdsplads’ løber af staben.

Repræsentanter fra små, mellemstore og store virksomheder, der alle er mødt op for at sætte motivation på dagsordenen, spreder sig i lokalet, og den muntre summen af snak stiger, efterhånden som deltagerne gør entré.

Det (motivation) er ikke noget, vi gør så meget ud af… men jeg synes det er vigtigt at få sat fokus på det, og jeg håber, der dukker nogle ting op, jeg kan tage med hjem”. Siger en af deltagerne, da jeg spørger hende, hvorfor hendes virksomhed har valgt at deltage i konkurrencen.

Efter en kort velkomst starter dagen hårdt ud med en motivationsøvelse.

Folk er spændte og afventende da forsøgsperson, Lars, bliver ført ud af lokalet, mens vi andre instrueres i, hvordan vi skal tage imod ham, når han igen træder ind i lokalet. Få minutter senere kommer Lars ind, og en klapsamle spreder sig i lokalet, mens han bliver mødt med en skov af ’high fives’ og krammere fra de andre deltagere.
Lars smiler over hele ansigtet, da SP4’s partner, Bo Forsberg, spøger ham ”Hvilken forskel oplevede du fra første til anden gang, du trådte ind i lokalet? Hvordan føler du dig?”. ”Jeg føler mig anerkendt” svarer Lars i et grin, og med dette tydelige eksempel på motivation og anerkendelses indflydelse, er dagen skudt igang.
_MG_5271
PS4-partnereren Karin Jessen fører stafetten videre og tager hul på snakken om motivation fra en teoretisk vinkel, hvor hun forklarer, hvordan forskellige gruppedynamikker har indflydelse på arbejdsmiljøet.

Hun runder indslaget af ved at give publikum en udfordring om, hvem der hurtigst kan få uploaded en selfie med sidemanden på PS4’s Facebook-side. Præminerne der stilles på højkant er en bog om motivation, som PS4’s partnere Karin Jessen og Bo Zoffmann har forfattet, samt PS4’s populære Fredagsinspirations-bog.
Der rejser sig straks en skov af hænder blandt publikum, der med smartphonen i hånden og et smil på læben tager billeder med sidemanden, som senere, efter lidt tekniske udfordringer, pryder PS4’s Facebook-side.

Næste punkt på programmet er et indslag fra mastercoach- og foredragsholderen Inger Petri, der med dine farverige tegninger fører publikum igennem ”Helte-forandringsrejsen”, et forløb i personlig udvikling, og fortæller om livets balancekunst. Som afslutning overrasker Inger publikum med at synge ”Kære Linedanser”, der med sit eftertænksomme indhold runder første halvleg af arrangementet af.

Efter en pause med kaffe, kage og en livlig snak vender deltagerne tilbage med fornyet energi, og PS4-partneren, Jesper Vig Thomasen, sætter deltagerne i spil med øvelsen, Netværkshjulet. Deltagerne bliver inddelt i mindre grupper, hvor de på skift agerer som konsulent og problemholder. Alle giver sig engageret i kast med øvelsen, og der spreder sig hurtigt en ivrig snak mellem deltagerne.

Arrangementet fortsætter i hastige skridt mod højdepunktet; selve kåringen af Danmarks Mest Motiverende Arbejdsplads 2015. Med en kort gennemgang af vurderingskriterierne fra Bo Zoffmann, tager PS4-partner Anne-Marie Rødbroe over.
Der ventes i spænding blandt deltagerne, da Anne-Marie kalder vinderen i kategorien ”små-virksomheder” op. BoFinans løber med sejren, og de to repræsentanter får overrakt en stor buket blomster og en pokal, mens resten af publikum klapper. Samme procedure følger den næste vinder i rækken, Ps Schematic, som vinder i kategorien for ”mellemstore virksomheder”.
Som rosinen i pølseenden bliver vinderen i kategorien ”store virksomheder” råbt op. E-nettet bliver konkurrencens sidste vinder, og der lyder en stor klapsalme fra publikum, da de tre repræsentanter rejser sig for at modtage pokal og blomster.

I et interview med de tre repræsentanter fra E-nettet, Elin Sigvardsen, Kristina Krøll og Mette Ørsted, forklarer de, at hvorfor de valgte at deltage: ”Vi har lige været igennem en forandringsproces, så vi valgte at deltage, fordi vi gerne ville have et indtryk af, hvordan vores medarbejdere har det – og vi bad dem om at være 100% ærlige, når de svarede på spørgsmålene… Så er det jo dejligt at se, at man gør noget rigtigt”. Repræsentanterne forklarer, at de er opmærksomme på, at motivation kan ryge i forandringsprocesser, så derfor synes de, det er vigtigt at have fokus på motivationen.

Dagens deltagere bevæger sig langsomt ud af lokalet for at afslutte dagen med et glas vin, snacks og networking med de andre deltagere.
Således sætter PS4 motivation på dagsordenen og starter traditionen om hvert år at kåre Danmarks Mest Motiverende arbejdsplads, hvor dette års deltagere, næste år, har mulighed for at se deres fremskridt, og nye, modige virksomheder får mulighed for at deltage.